четвер, 7 листопада 2019 р.

XX Міжнародна виставка «ТурЕКСПО» 2019

  Презентації, знайомства, спілкування, нові ідеї і креативні проекти, подорожі і пригоди - туристичні виставки це яскравий світ, який відкриває безмежний простір для мандрів і досліджень. Це найкраща можливість за один день побувати в багатьох країнах світу і ще більше дізнатись про туристичні принади України. Кожний регіон, кожний край по своєму унікальний та багатограний, кожний зі своєю історією, культурою, з певними своїми особливостями, кожний запрошує до своєї подорожі.

  З 30 жовтня по 1 листопада 2019 року в Львівському палаці мистецтв пройшла одна з найбільших регіональних туристичних виставок України. У рамках проведення Львівського міжнародного форуму індустрії тризму та гостинності відбулась ювілейна XX Міжнародна виставка "ТурЕКСПО" 2019. Вона об'єднала в собі представників з 9 країн світу та 19 міст і регіонів України, серед яких і Тернопіль з Тернопіллям. Основним завданням виставки була популяризація внутрішнього та в'їздного туризму, просування українського туристичного продукту на ринку. На цій, досить невеликій площі, зібрались професіонали з туризму : оператори і агенції, готельєри і ресторатори, представники влади і науки, споживачі та виробники, щоб обговорити нагальні питання, знайти нові контакти та ділових партнерів, завести знайомства, дізнатись найактуальніші тренди і підхопити цікаві ідеї.

  Завітавши на територію міжнародної виставки, здається що ти потрапив на галасливий і різнобарвний ярмарок, де в кожній ятці-локації знаходиться цілий всесвіт, куди кожний з учасників переніс частинку свого краю чи закладу. Кожна з областей України, міст чи організацій намагалась притягнути до себе найбільше уваги, зацікавити майбутніх партнерів чи споживачів. Львівщина на правах господарів зайняла почесне центральне місце, Тернопілля разом з партнерами примостилось біля входу, а далі на імпровізованих вуличках палацу мистецтв можна було зустріти : яскраву Івано-Франківщину, примисловий Кривий Ріг, історичну Вінницю, що вражала костюмами, смачне Закарпаття, захоплюючу Миколаївщину, традиційну Полтавщину, незвідану Донеччину, сонячну Херсонщину, цікаву Сумщину та багато інших.


 На ювілейній виставці "ТурЕКСПО" 2019 Тернопільщина була представлена на об'єднаному стенді гарного партнера, львівського туристичного оператора Тури Україною «Tour-U». Останні декілька років, велику кількість турів та маршрутів фірма «Tour-U» пропонує саме Тернопіллям. Серед них дитячі, збірні та сімейні екскурсії, незабутні подорожі, які нікого не залишать байдужим, адже Тернопілля - це завжди нові емоції і яскраві враження. Протягом трьох виставкових днів на стенді нашої області було людно, приходили давні друзі і партнери, вивчали нові території студенти, цікавились об'єктами і локаціями майбутні мандрівники та гравці туристичного ринку, роздаткові матеріали знаходили нових господарів.

     Виставки - це не лише спілкування, а й обмін досвідом, презентації та навчання. Мені вдалося побувати на двох цікавих заходах : конференції TravelBiz Exchange та презентації виноробної компанії "Шато Чизай" і ресторанного комплексу "Порядний Газда". Конференція TravelBiz Exchange, основною темою та метою якої було навчити ефективно взаємодіяти з блогерами та онлайн медіа, зібрала напрочуд багато відвідувачів. Тут спікери на власному досвіді розповідали про алгоритми співпраці, останні тренди, точки взаєморозуміння між туристичним бізнесом та блогерами, обговорювались актуальні питання і важливі теми.
   В рамках проведення міжнародної виставки "ТурЕКСПО" 2019, виноробна компанія "Шато Чизай" та ресторанний комплекс "Порядний Газда" презентували еногастрономічні туристичні послуги та продукцію потенційних учасників. Цей захід відбувся у рамках проекту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні". Одна з найбільших виноробних компаній Закарпаття презентувала свої вина, кожне з яких унікальне і багате на смак і аромат. Їжа яка подається до вина має підкреслювати, підсилювати і доповнювати його смак, тому ресторація "Порядний Газда" підібрала ті види сирів і мяса, які були б найкращим обрамленням для вина. Це була багата на смак і цікаву інформацію презентація, яка заохочує відкрити для себе дорогу вина в Закарпатті.

  Закарпаття дивує своїми неймовірними крафтовими смаками, мене приємно вразило знайомство з закарпатськими угорцями   Barkaszi Levente та Bereczky István, які презентували своє вино та сир. Це було надзвичайне гастрономічне поєднання, яке залишило теплий і приємний післясмак сонячного краю та гарної компанії. Тепер я знаю де знайти справжні унікальні смаки  Закарпаття.

   Кожна туристична виставка дя мене - це відкриття, це цікавий світ можливостей і інформації, яскравих знайомств і змістовних зустрічей. Це спроможність розповісти про Тернопілля, а взамін дізнатися багато нових і корисних фактів, відкрити для себе Україну, як сукупність безлічі неймовірних міст і регіонів. Відчути нові смаки на презентаціях, не лише їжі, а й подорожей.
Завдяки подібним заходам, все більше людей дізнається про наш чудовий край, адже Тернопілля вміє дивувати і надихати, зачаровувати і вражати.
фото Olesia Fesenko

    Пригоди чекають...




Немає коментарів:

Дописати коментар