понеділок, 9 липня 2018 р.

База відпочинку "Над Стрипою"

 Трапляються місця які надихають на відпочинок інколи пасивний, а інколи активний. Де природа та навколишнє оточення допомагають відволіктись від буденності і зануритись у прості задоволення. Як часто ми бажаємо потрапити на безлюдний острів, відєднатись від натовпу, побути з сімєю і друзями, заховатись від дзвінків та повідомлень. Для мене одним із місць де це можливо - є база відпочинку "Над Стрипою".

 Неймовірна природа у будь-яку пору року  та за будь-якої погоди(це з власного досвіду підмітили) . Кристально чисте повітря і фантастична атмосфера. База розміщенна в долині річки Стрипи від чого і пішла назва комплексу. А завдяки розташуванню на території природнього парку "Дністровський каньон" має ще й свій унікальний клімат та атмосферу.
 Знайти її можна неподалік села Скоморохи, Бучацького району, що на Тернопільщині. Територія тут величезна, близько 4 гектарів, тому навіть коли комплекс повністю заселений, місця вистачає всім. На базі є чотири двох та трьохповерхових будинки з двох, трьох та чотирьохмісними номерами, в яких можна з комфортом розміститись.
 Окремо розташована моя улюблена садиба в етно-стилі "Гостинний двір", ми тут раніше декілька разів зупинялись, дуже атмосферне місце, схоже на музей. Це окрема територія зі своєю огорожею, великою альтанкою, більше подібною на терасу, з мурованим каміном, збоку стоїть  колисанка (гойдалка така, їх по базі є ще декілька) в якій так добре відпочивати. Основна будівля - це відтворена лемківська хата зі справжньою піччю, в якій печуть хліб і проводять майстеркласи, та великим столом, за яким можна зібратись всією компанією. Нажаль цього разу не вдалося побувати в середині, там саме проживали туристи, зазвичай "Гостинний двір" займають в першу чергу, тому його потрібно бронювати заздалегідь. На території є ще декілька двохповерхових просторних номерів, де з комфортом може розміститись сімя чи компанія.
 Неподалік причаїлася наче справжня хатинка з дитячих казок, памятаєте, та що була на курячих ніжках, вона зовсім не страшна, а навіть дуже симпатична.

 Також для любителів цікавинок є два автотрейлера, це такі собі будиночки на колесах.
 На території бази в центральному корпусі на першому поверсі знаходиться їдальня, де за невеликі гроші можна смачно поїсти корисної і натуральної їжі, адже більшість продуктів доставляють з навколишніх сіл.
 Територія комплексу настільки велика, що тут кожний знайде собі заняття по душі. Тут є і став з катамаранами та островом-баром, де в магазинчику можна придбати різні смаколики, а з мостів що зєднують його з сушею, якщо запастись хлібом, погодувати різноманітну рибу, яка вже звикла до прикорму і залюбки ласує крихтами, навіть величезні карпи припливають на перекус.
 Біля ставу знаходяться дві баньки в яких залюбки відпочиваєш і розслабляєшся після насиченого пригодами дня.
 Улюбленою атракцією дітей і дорослих у теплу пору року є звісно басейн, він хоч і відкритий проте швидко нагрівається від променів сонця. Тут можна і позасмагати на шезлонгах і в ігри різні пограти, найпопулярніша, напевно, це водне поло.

І маршрут для походу та екскурсії скласти, адже є  інформаційно-туристичний куточок.
Інфраструктура тут гарна : душі з теплою водою, туалети, а вхід через рецепцію з невеликим баром.
 На території бази є все що потрібно для активного і спортивного відпочинку : ігровий майданчик з настільним тенісом і більярдом, дитячий майданчик з гойдалками і батутами та спортивний з величезною територією на якій розміщені : футбольна, волейбольна і баскетбольна площадки.

На базі знаходиться декілька альтанок з мангалами, де в будь-яку погоду можна посидіти в гарній компанії, підтримуючи вогонь, посмажити мяско чи овочі.

 А для самих активних і непосидючих є багато туристичних пішохідних маршрутів (наприклад відправитись у піший  похід до Дністра), також на базі можна замовити джипінг, або самому спланувати собі автомобільну екскурсію до найближчих природніх і архітектурних див Тернопілля ( міста Бучача, с. Язлівця...).

 База відпоччинку "Над Стрипою" це саме той комплекс куди хочеться повертатись знову і знову, рекомендувати його друзям, чи зібрати гарну компанію для пошуку пригод у будь-яку пору року.
Пригоди чекають...

Немає коментарів:

Дописати коментар