четвер, 26 липня 2018 р.

Кубок Тернопільської області з пейнтболу 2018

 Пейнтбол командна гра, яка обєднує та дарує неймовірно захопливі емоції не лише гравцям, а й вболівальникам. Адреналін зашкалює, а відчуття загострюються. Адже не так то легко в спеціальній масці з маркером в руках ( так називається зброя в грі, яка складається з самого маркеру, балону з газом та ємкості для кульок) не тільки прослідкувати щоб тебе не підстрілили, а й намагатись поцілити в суперника. При дотримані правил техніки безпеки вона є цілком безпечною і навіть корисною.
 
Минулої неділі 22 липня 2018 року мені пощастило побувати в якості вболівальника на незвичайних змаганнях, в лісах Шумщини біля села Биківці що на Тернопільщині. Де відбувся ІІ-й Кубок Тернопільської області з пейнтболу, присвячений 765-й річниці з часу коронування правителя Галицько-Волинської держави Данила Галицького. 

 Після урочистого відкриття змагань та невеликої концертної програми (це було неймовірно, серед могутніх дерев здіймались у вись голоси виконавців), 16 команд з усієї області  почали готуватись до турніру. Кожна команда скадалася з чотирьох учасників і двох запасних. Спершу капітани зібрались на жеребкування, а після того як визначився порядок змагань, гравці пройшли загальний інструктаж.

 І почалася гра... Команди на полі активно змінювали одна одну, а  вболівальники бурхливо підтримували улюбленців. Кожний бій потребував своєї тактики і стратегії, команди радились, вирішували, прораховували ходи, наче в шахах. При жеребкуванні було розподілено чотири димові шашки, які гравці могли використовувати на свій розсуд, вони виявились не такими й легкими в користуванні і не всі правильно змогли ними скористатись. Поле для гри підбирали з урахуванням природного ландшафту, кожна сторона мала підвищення, а по центру розмістився невеликий  яр, який ніби відмічав середину, а якщо враховувати що це все відбувалось в лісі то й дерев вистачало. По всій території бойових дій були встановленні дерев'яні щити, за якими теж можна було переховуватися від ворожих куль. Дівчата, до речі, що були присутні на грі змагались не гірше хлопців. Кожна команда провела по декілька боїв.  Були неймовірно видовищні перемоги і не менш вражаючі поразки. Для кожного свої взлети і падіння, були й поранення (травмування) за мить до  перемоги і перемоги на які не сподівалися. А присутні діти тим часом вивчали навколишню природу, збирали равликів і не розбиті кулі на сувеніри, з захопленням вболівали за улюблені команди, емоціям не було меж. 

На перерву гостей і учасників зібрав смачний гарячий обід. З тарілкою гречаної каші приготованої на вогні з тушонкою Тернопільського м'ясокомбінату, до речі дуже смачно вийшло, всі присутні розмістилися під деревами, запиваючи гарячим ароматним чаєм з великого казана. Після такого гарного відпочинку змагання продовжились. Тут вже боротьба йшла за місця в турнірній таблиці, всі встигли оцінити можливості своєї команди і суперників, прорахувати шанси на перемогу. Адже крім медалей і кубків були ще й грошові призи за 1,2 і 3 місце.
 Серед Шумських лісів у запеклій але чесній боротьбі переможцями стали команди: «Костоломи» Шумського району (I місце), «Торнадо» Шумського району (II місце), «Пантери» Тернопільського району (ІІІ місце).

  Тернопілля буває різним  інколи це тихий спокійний відпочинок, а інколи от така драйвова боротьба за перемогу. Всі учасники виступили достойно і подарували незабутні емоції глядачам. Інколи здавалося що захисна сітка тебе не втримає і ти сам побіжиш на поле з маркером. Побільше б таких активних і цікавих змагань, де на майданчику вирує дух суперництва, а кров бурлить від адреналіну.   Сподіваюсь в наступному році традиція збережеться і ще більше команд  і учасників збереться на Кубку з пейнтболу. 
Пригоди чекають...

Немає коментарів:

Дописати коментар