вівторок, 31 липня 2018 р.

Подвійне свято в старому замку Скалата

 Старовинне місто на березі річки, скільки таємниць воно зібрало за більш ніж п'ятсотрічну історію. Скількох цікавих особистостей приймало в своїх обіймах. А почалось все в давні часи, як свідчить легенда, коли по всій землі точилися кровопролитні бої, а люди шукали прихисток у цих краях. Вони оселилися у місці захищеному з трьох боків скелями і назвали його Скалатом. А згодом на просторому пагорбі спорудили фортецю, і хоч зараз вона мало чим схожа на первісну твердиню, проте ще досі вражає своєю величчю.



 Минулої неділі, 29 липня в одному з найзбереженіших замків Тернопілля - Скалатському, відзначали відразу два свята : День міста та "Свято замку". І знову серед давніх стін зібрались на гостину люди і знову тут лунала музика і сміх. Стара фотеця розквітла від такої кількості уваги, немов молода дівчина причепурилася на свято.
 Теплою та напрочуд сонячною погодою зустрічав фестиваль гостей. Центральне місце на території замку зайняла сцена, на якій і відбувались основні події. Офіційне відкриття свята вже традиційно розпочалося з молитви та благословіння.
  Подобаються мені такі містечкові свята, тут кожний може знайти собі розвагу до душі та гарно провести вихідний день. Для когось це можливість зустріти давніх друзів чи зібрати велику родину. Дізнатись щось нове і цікаве на інформаційній туристичній стійці. Чи просто послухати гарну музику і насолодитись концертом.
  На фестивалі окрему нішу посіло містечко народних майстрів. Цікаве і яскраве воно з далеку притягувало погляди. Вироби з соломи, глини та дерева, різні прикраси, сувеніри та предмети вжитку. Їх тут можна було роздивитись і придбати або навчитися виготовляти на різноманітних майстер-класах. Найбільше це приваблювало дітей, адже так захоплююче створити власними руками іграшку з соломи чи тарілочку з глини. І залишити собі на память про свято.


  За замковими мурами розмістились ринок сувенірів та атракціони. А по периметру підносився в гору дим і пливли смачні аромати їжі, це різноманінтні кухні розпочали свою роботу, щоб ніхто не залишився голодним. Протягом всього фестивалю учасників та гостей розважала велика кількість гуртів і виконавців, створюючи святковий настрій.
 Фестиваль розвивається, живе своїм життям, з кожним роком все більше учасників, гостей та туристів приїздить на "Свято замку" в Скалат. Це вже стає традицією, щоразу зустрічатися на фестивалях Тернопілля. Різноманітних, яскравих, цікавих та по-своємо чарівних заходах. А попереду нас чекає ще багато захоплюючих подій. Отож збирайте компанію.
 Пригоди чекають...

Немає коментарів:

Дописати коментар