вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Відпочинок блогера - Затока

  Україна в нас неймовірно гарна і різнобарвна. Вона на мій погляд дуже гармонійна, і в той же час різна. Багата на природні дива та архітектурні шедеври, ми маємо свої гори і море, свої ріки і озера, ліси та печери. Я не перестаю дивуватись і захоплюватись красою моєї Батьківщини. Багато часу я проводжу подорожуючи по Тернопільській області, і після 4 років досліджень розумію що навіть половини не бачила, то що вже казати про цілу країну. Тому продовжую вивчати її навіть у відпустці.


Відпочинок у більшості людей асоціюється з піском та морськими хвилями, і я не виключення. Море для мене це релакс і перезавантаження, воно живе, зі своїм настроєм і характером. Ось вже декілька років як я відкрила для себе Затоку, з її піщаними берегами, мінливим морем, неймовірними заходами сонця на лимані і прогулянками по затишним алейкам. І не просто Затоку, а Бугаз та ще й в оксамитовий сезон.
  Чому саме оксамитовий сезон, адже восени вже ночі стають холоднішими, море непередбачуванішим і від погоди всього можна очікувати. Та тому що осінь на Затоці - це особлива пора, коли можна відволіктись від повсякденних турбот, прогулятись напівпустими пляжами і скуштувати місцевих смаколиків. Це чисте море, симпатичні і трохи небезпечні медузи, неймовірні фото та незабутній смак інжиру і мигдалю.
  До Затоки дуже легко добратись, адже є декілька прямих потягів з Києва та Львова, або можна доїхати до Одеси, а там вже на вибір маршрутка або електричка. Я б рекомендувала їхати електричкою, трохи довше проте набагато дешевше і краєвиди з вікон відкривають неймовірні. В вересні на Бугазі людей мало, тому ціни на житло знижуються в декілька разів. Ми зупиняємося в затишному і привітному "Еко дворику", що на вулиці Виноградній, господарі наші давні друзі. Та й розташування дуже зручне - до моря, лиману і центру відстань приблизно однакова, десь хвилин 8-10 пішки.
 Восени головне правильно вибрати період, сонце вже не пече а ніжно і лагідно гріє, проте на пляжі треба бути обережним можна і згоріти, як я цього року. На Бугазі скрізь приємно знижують ціни, але вже багато закладів зачиняються, починається підготовка до зими.
 Один день варто приділити для поїздки в місто Білгород-Дністровський, розташоване на березі Дністровського лиману. Лише 20 хвилин електричкою і нас зустрічає старовинне місто маленьких звивистих вуличок, які ведуть до величної Аккерманської фортеці. Могутній замок треба відвідати обовязково, він знаходиться біля самого лиману та справляє сильне враження. Біля стін твердині можна побачити розкопки античного міста Тіра, та дізнатись його історію. А на звороті зайти на місцевий ринок і придбати різних смаколиків, починаючи від домашньої бринзи та винограду і закінчуючи різними морепродуктами. Ціни порівняно із Затокою тут дуже помірні та й вибір великий.

  В день  так приємно полежати на теплому піску, який в цю пору року прогрівається вже до години 11 і поплавати в чистій морській воді. Місця на пляжі багато, адже не всі наважуються приїжати сюди в вересні. Лише на вихідні кількість відпочиваючих різко зростає, це здебільшого одесити навідуються на прибережні пляжі. Чайок в цей час дуже багато вони то пірнають за рибкою, яка плаває невеликими стайками або поважно прогулюються по берегу. А в морі можна зустріти різноманітних медуз, проте з ними треба бути обережними, можуть і пожалити своїми химерними щупальцями. Море повільно перекочує хвилі не звертаючи увагу на останніх в цьому сезоні туристів.

  Під вечір потрібно прогулятися на Дністровський лиман, тут можна побачити неймовірні заходи сонця. А вода така прозора, що видно всю місцеву флору і фауну, як на долоні. Єдиний мінус вечірньої прогулянки це комарі, тому обовязково треба мати якийсь захист. З моря припливли медузи в цю напів прісну воду, їх тут можна дуже гарно розглянути і навіть зробити фотосесію. Краєвиди на лимані дуже гарні, особливо підводні.

   Відпочинок і в Україні може бути цікавим, різноманітним та досить бюджетним. Мені дуже сподобався мій тиждень релаксу на Затоці. Прогулянки піщаними пляжами, чисте море, гостинні люди, а головне приємні ціни. Затока і Бугаз мають що запропонувати туристам. А приємні спогади про відпочинок ще довго будуть зігрівати холодними осінніми і зимовими днями.

Пригоди чекають...
 

Немає коментарів:

Дописати коментар