середу, 31 жовтня 2018 р.

20-річчя створення Тернопільського земляцтва у Києві

Земля де ти народився, де знаходиться твоє коріння і звідки бере початок твій рід завжди буде  притягувати тебе. Вона має якесь містичне, напевно підсвідоме, викарбуване в памяті і збережене в крові єднання з людьми які поколіннями на ній проживають, з краєм де вона знаходиться. Ти можеш проживати за сотні і тисячі кілометрів, мандрувати шукаючи своє місце у світі, але ти ніколи не забудеш свою землю, свою малу Батьківщину. Де навіть повітря пахне по іншому, де тебе огортає атмосфера спокою і розуміння.

В суботу 27 жовтня я познайомилася з Тернопільським земляцтвом у місті Києві та побувала на святкуванні 20-річчя заснування цієї відданої своєму краю організації. Створена ще на початках становлення України, вона обєднала в собі вихідців з Тернопілля, які хоч і проживають далеко від рідних місць, проте не забувають свого коріння. Вони віддані своїй землі, її тадиціям, історії і культурі. Завдяки громадській організації яка згуртувала цих таких різних людей, серед них і вчені, і державні діячі, відомі митці, художники, вчителі, військові, лікарі та багато інших. Вони вносять свій вклад у розвиток Тернопільського регіону, по мірі можливостей допомагають своїм замлякам і прославляють свою Батьківщину.
 Святкування пройшло в одному з багатьох залів Міжнародного виставкового центру в місті Києві. Це моє перше, і сповіваюсь не останнє знайомство з цим грандіозним комплексом, я вже давно про нього чула, читала і ось нарешті відвідала. На таку визначну подію людей зібралося дуже багато, тут і члени земляцтва і відомі представники області і гості з Тернопільщини, були запрошені також керівники інших земляцтв. Мене захопило дійство яке відбувалося, воно пройшло ніби на одному подиху. Багато знайомств і спілкування, цікаві пропозиції і обговорення різних питань. В невимушеній атмосфері складались нові плани і вимальовувались майбутні завдання. З невеликої сцени звучали слова привітань і виступи гостей свята.
  На заході було декілька цікавих локацій з якими мали можливість ознайомитися гості і учасники свята. Вони були оформлені настільки гарно, що перетворилися на справжні фотозони. Я, як і більшість гостей з задоволенням і цікавістю розглядала вишиті костюми, які представляли культурну спадщину області. Вивчала карти і цікаві матеріали Тернопілля туристичного, разом з іншими майбутніми туристами складали маршрути подорожей. Дізнавалася багато нового про економічний і промисловий потенціал області.

  А талановиті виконавці і колективи з Тернопільщини створювали всім гарний настрій, залом лунали чудові пісні. Все ж таки наш край дарує нам неймовірно красиві голоси співаків. Всі зачаровано слухали виступи Наталії Бучинської, Стапана Галябарда та багато інших, танцювали під мелодії запального гурту "Тріода". Це був насичений та емоційний день.
 Тернопільське земляцтво в Києві відзначило серьозний ювілей. А для мене це була можливіть дізнатися багато нового і цікавого, познайомитися з видатними людьми нашого краю і поспілкуватися з надзвичайними особистостями. Сподіваюся наші земляки що проживають за межами області і в подальшому будуть продовжувати свою роботу  та організовути різноманітні заходи.
Пригоди бувають різними...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар