вівторок, 29 травня 2018 р.

Фестиваль "БРАТИНА" 2018

 Серед Шумських лісів між Кременецьких гір на галявині біля села Стіжок, ніби барвистий вишитий рушник, розгорнувся ХIII мистецько-краєзнавчий фестиваль «БРАТИНА».


Свято що традиційно проводиться на другий день Зелених свят (Трійці) вже тринадцятий рік поспіль для мене стало відкритям. Неймовірно атмосферне, по весняному свіже, пронизане сонячними променями, просочене ароматами лісу і смаколиків гостинно зустрічало гостей з усієї України.
 А почалось все з самого ранку ярмарком фолькльору і ремесел, де можна було познайомитися з місцевою культурою та при бажанні придбати роботи народних майстрів, тут були і вишитий одяг з рушниками, і плетені вироби з соломи, і різноманітні фігурки та глечики з глини, і дерев'яні іграшки, що так подобаються дітям, всього й не перелічиш.
 Поряд дорослі і малі зачаровано спостерігали за майстер-класами з гончарства та ковальства (тут саме виковували залізний наконечник для стріли), при бажанні можна було і самому спробувати свої сили в обраному ремеслі.
 
На Фестивалі ніхто не залишився голодним, а які смачні аромати літали в повітрі. На одному із входів розмістилася ціла вуличка під назвою "Волинська гостина", тут можна було завітати до місцевих громад та за невеликі гроші скуштувати різноманітні смаколики приготовані вмілими господинями. Страв було дуже багато, на будь-який смак і вигляд (навіть запечене поросятко).


 А набравши цілу тарілку їжі (як зробили ми) потихеньку рухаємось в напрямку сцени, де в 12:30  годині розпочалося урочисте відкриття фестивалю та святковий концерт за участю пісенних і танцювальних колективів у національному одязі, дійство на сцені тривало протягом усього дня.
 Під гарну музику,  можна ще трохи погуляти територією фестивалля: завітати на книжковий круглий стіл «Волинський літопис», помилуватись гостями і учасниками у вишиванках, придбати сувенір чи подарунок, поспілкуватись з друзями.

  В майбутньому нас чекає ще багато фестивалів на Тернопіллі.
Пригоди тривають...

Немає коментарів:

Дописати коментар