четвер, 31 травня 2018 р.

Фестиваль бджільництва "Медове Тернопілля" 2018

 Цілющий, смачний і духмяний, мед містить до півтисячі різних сполук і речовин, а його користь  непереоцінима. Щойно закінчили пасічники збирати перший урожай травневого меду, бджоли для якого приносять нектар з найбільш ранніх медоносів: всіх первоцвітів, акації, глоду, гіацинтів, нарцисів та півоній. Як в Тернополі організували регіональний етнофестиваль бджільництва «Медове Тернопілля», який пройшов 26-27 травня у парку ім. Т.Г. Шевченка.

 Протягом двох днів, поки на сцені виступали запрошені колективи і виконавці, гостей свята
частували медом та наливками, медяниками та медівниками, проводили майстер-класи та ділилися порадами із бджолярами-початківцями.
  Ви колись куштували медове пиво чи квас, а памятаєте смак і аромат свіжого тягучого меду - все це та багато інших корисних смаколиків можна було продегустувати та придбати на фестивалі. Тут була і фотозона де бажаючі мали можливість приміряти на себе образ бджілки-трудівниці. Або переглянути тематичні фільми у відкритому кінозалі в парку. Та стати участником благодійної акції, купивши медове печиво і чай.

 На святі я вперше побачила як виглядає переїздна пасіка, а діти та дорослі з захопланням вивчали бджіл які жили у прозорих вуликах, вони наче маленькі містечка з сотнями жителів.
  Різні вироби народного мистецтва на бджолину тематику притягували погляд, тут були і справжні пасіки у вигляді казкових будиночків і  мило з химерними ароматними свічками та багато інших цікавих речей.
 Пасічники на фестиваль зїхались з усіх куточків Тернопілля, також були і запрошені гості з інших регіонів України. Свято вдалося на славу, сподіваюся що це був хоч і перший але не останній етнофестиваль бджолярства в області. 

 Пригоди тривають....
 

Немає коментарів:

Дописати коментар