пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Анонс " Дні Пінзелля у Бучачі" 2018


В наші часи його називають українським Мікеланджело, вже пройшли віки, а роботи майстра й досі заворожують. Дозвольте Вам представити геніального галицького скульптора ХVIII століття - Іоана Георгія Пінзеля.
 1-3 червня 2018 року в м.Бучач Тернопільської області пройдуть "Дні Пінзелля" . Метою фестивалю, який відбудеться вже вдруге є привернення уваги до мистецької спадщини та поширення інформації про творчість видатного українського скульптора.

Пінзель став відомим на увесь світ, а його роботи виставлялись у Луврі. Про нього пишуть книжки і випускають альбоми.

 Біографія Іоана Георга загублена в сторінках історії, проте від цього образ митця стає ще більш цікавим і навіть в дечому містичним.Скульптури Пінзеля створені в динамиці, вони немов застигли в русі, випромінюючи емоції.
 В Бучачі, на запрошення Миколи Потоцького, митець довгий час жив і працював , залишивши після себе велику спадщину, яка на жаль не вся збереглась.
 Під час "Днів Пінзелля" головна аргітектурна перлина міста - Бучацька ратуша (яку прикрашали колись 14 скульптур майстра) перетвориться на величезний екран, на якому покажуть світлове шоу,  що стане родзинкою свята.
 Це буде маштабний фестиваль, який варто відвідати.
Пригоди тривають...

Немає коментарів:

Дописати коментар