четвер, 21 червня 2018 р.

Свято замку в Теребовлі 2018

 Старовинне літописне місто Теребовля, скільки всього воно побачило за свою більш ніж тисячолітню історію. Багато кого приймало за цей час, і друзів і ворогів, а от минулих вихідних 17 червня 2018 року відкрило свої обійми для сотен гостей що приїхали на "Свято замку".

 І хоча погода завадила провести фестиваль на Замковій горі, організатори не розгубились і перенесли все дійство в Молодіжний парк міста. Навіть дощик що час від часу вмивав землю не злякав учасників та глядачів, які озброївшись дощовиками і парасольками насолоджувались святом.
  Локацій на фестивалі було декілька, проте основні події відбувалися на сцені парку. Урочиста частина розпочалась з мелодій військового оркестру.
  Під музику можна оглянути територію свята. Он в загорожі, наче невеликий хутір, розмістились в палатках сільські громади, господиньки облаштували свої світлиці одна краща іншої : стіни обвішані вишитими рушниками, столи застелені святковини скатертинами гнулися під важкістю різноманітних смаколиків, так і хочеться зазирнути на гостину.
 З іншої сторони народні майстри зі своїми виробами притягують погляди, тут можна спробувати себе  в ролі гончара, створивши власний виріб з глини, придбати книжку чи вибрати прикрасу.
  Ви чули про вишиту карту України? А я вишила на ній свого хрестика жовтими нитками. Як мені повідомили карту представлять восени на фестивалі "Борщівська вишиванка".  
 В таку погоду хочеться чогось гарячого і смачного, а неподалік сцени саме розташувались військовослужбовці з польовою кухнею, вони всіх бажаючих пригощали кашею з мясом та запашним узваром. І ми скуштували.
 Тим часом на сцені продовжувались танцювальні та вокальні виступи за участю творчих колективів, вони триватимуть до самого вечора, ще будуть театралізовані бої воїнів різних періодів та виступи козацької звитяги.
 Навпроти розмістився інформаційний намет, де можна було дізнатися багато цікавого про туристичний потенціал регіону і області в цілому.
Фестиваль пропри несприятливу погоду видався яскравим і насиченим.
А Свята замків тривають, і попереду нас чекає ще багато нових вражень і пригод.
  Пригоди тривають...

Немає коментарів:

Дописати коментар