понеділок, 4 червня 2018 р.

Наукові пікніки в Тернополі 2018

 В дитинстві наука здається майже магією. Хто з нас не любив експерименти на уроках хімії чи фізики, а мікроскоп взагалі здавався порталом у інший світ (де панують клітини, бактерії, віруси). Хто не мріяв створити власного робота чи знайти на роскопках справжній зуб мамонта.
 Це все і багато іншого стало можливим для всіх відвідувачів 6-тих Наукових пікніків, що пройшли 27 травня 2018 року в Тернополі на Театральному майдані. Загальною темою для дослідів була вода.

На дорослих і дітей які прийшли на свято науки чекали сорок міні лабораторій просто неба, кожна з яких була унікальною, з власними цікавими експериментами.
 На пікніках можна було не лише поспостерігати за проведеними дослідами та дізнатись багато корисної інформації, а й самому відчути себе геніальним науковцем - зробити хімічний експеримент, покерувати роботом за допомогою пульта чи спеціальної рукавиці, поспостерігати за запуском ракет, зробити картину з піску або стати археологом і відкопати артефакт.
 Я потрапила на Наукові пікніки вперше, хоча раніше читала про них неодноразово. Мені здавалось що цей захід більше орієнтований на дітей та підлітків. Але заглянувши в першу ж палатку-лабораторію, занурилася в неймовірний світ науки і дослідів, згадала про свої шкільні захоплення. Я зачаровано спостерігала за чудернацькими роботами, слухала цікаві наукові факти, і затамувавши подих невідводила погляд від кольорових пробірок (які то змішували, то нагрівали). Навіть забула про телефон в руці, яким потрібно було робити фотографії.
 А діти тим часом мов зачаровані переходили від палатки до палатки, приймали участь в різних дослідженнях, вивчали нові терміни і технології. Для них це була цікава і захоплива гра. Вони й забули що вчитися це нудно, а наука раніше здавалася не привабливою.

 Це був неймовірний досвід.
 Дослідження чекають...

Немає коментарів:

Дописати коментар