вівторок, 3 грудня 2019 р.

Туристичний форум Тернопілля TFT-2019

  Туристичний форум - це цікаві теми, яскраві спікери, незвичні лекції, обговорення і презентації, нові ідеї і діючі приклади. Це впершу чергу люди, люди закохані у свій край і захоплені своєю справою, це ентузіасти і новатори, надзвичайно творчі і обдаровані експерементатори. Це люди які занедбану хату можуть перетворити на туристичну екосадибу, а на полях висадити сад та виноградник і створити власну торгову марку, це люди що дарують справжні емоції.
 
Вже в друге на Тернопільщині провели Туристичний форум Тернопілля TFT-2019. Цього разу в останній тиждень осені протягом двох днів 27 і 28 листопада 2019 року представники влади, бізнесу і громадськості на основі власного досвіду та діючих проектів обговорювали розвиток внутрішнього та в'їздного туризму, окреслювали майбутні плани та завдання, цікавились новинками галузі і популярними трендами. Форум це одна з найкращих подій для знайомства і спілкування, саме тут можна почути слушну пораду і знайти ідею, поспілкуватись у вузькому туристичному колі однодумців.


  Перший день форуму 27 листопада 2019 року пройшов в Тернополі в будівлі Українського дому "Перемога". На першому поверсі якого розмістилася яскрава фотозона та багатогранна туристична виставка-презентація Тернопілля, де презентували себе фірми, організації та туроператори. Віктор Кучер з Турбюро Заліщиків пригощав гостей різноманітними смаколиками, навпроти припаркувалися електровелосипеди фірми ELEEK, а на стієчках які знаходилися в залі безліч цікавих матеріалів.



На другому поверсі "Перемоги" в двох залах : малому та великому обговорювались найактуальніші питання туризму. В великому залі всі виступи були поділені по темах на три великих панелі, саме тут і відбулося офіційне відриття цього важливого для області заходу. Перша панель охоплювала тему "Туризму у громаді", її модератором був Сергій Гунько, керівник ГО "Агенція розвитку туризму Тернопілля". Вперше в нас в області на високому рівні обговорювався медичний туризм, під модераторством Тараса Демкури (керівника регіонального представництва Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine) тема другої панелі звучала як : "Оздоровчий та медичний туризм". У рамках форуму TFT-2019 було урочисто підписано меморандум про створення кластеру медичного туризму. На третій панелі обговорювалась тема "Destination Service Manager", яку модерував Іван Ліптуга (президент НТО).

   Теми які були мені найбільш цікавими першого дня, презентувалися в малому залі. Це панель 1 "Створення туристичного продукту" яку модерував Тарас Ковальчук (директор ТІЦ м.Тернопіль). Виступи всіх трьох учасників: Віктора Пермякова, Тетяни Тимошенко та Ліщук Юлії були дуже цікавими та змістовними, глядачі з захватом спостерігали за презентаціями та уважно слухали доповіді. Панель 2, на тему "Промоція турпродукту" під модераторством Ростислава Яцківа (управління туризму ОДА), який паралельно був ведучим форуму, перенесли у великий зал щоб всі бажаючі мали змогу взяти участь у обговорені актуальної в наш час теми.


   В четвер, 28 листопада, на другий день форум перемістився в легендарне місто королеви Бони - Кременець. Серед місцевих гір в гостинному Центрі вільного часу "Панорама" в просторому та теплому залі пройшли три неймовірно цікавих панелі презентацій та дискусій. В моєму досвіді це були одні з найцікавіших доповідей по туризму, кожна з яких була по своєму унікальна і різностороння. Темою першої панелі став "Туризм і міжнародна співпраця" модератором якої була Оксана Качурівська (управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу ОДА).

    Далека дорога чекала одного зі спікерів, тому Михайло Дьомін з CEO Moreinfo виступив позачергово, він розповідав про свій проект встановлення табличок з QR-кодами на туристичних об'єктах.
   На другій панелі, темою якої був "Сільський, зелений туризм" за модераторства Ростислава Яцківа були і цікаві презентації і смачні дегустації. Андрій Закревський, засновник ТМ "Швейків" приїхав на форум не з пустими руками, він під час пізнавальної лекції по створеню своїх унікальних напоїв ще й проводив неймовірну дегустацію. "Швейків" це не лише торгова марка, це сади і поля де вирощується все з чого виготовляються ексклюзивні напої високого класу.


   Алла Соколовська - співзасновник агрокластеру "Мальовнича Бережанщина", розповіла на прикладах про розвиток сільського, зеленого туризму на Бережанщині. Виявляється район багатий на цікаві садиби, добре було б зробити якийсь каталог таких місць, адже все більше туристів обирає відпочинок в стилі еко.

    Остання, проте не менш цікава 3 панель розповідала про "Digital-маркетинг", її модерував Юрій Кулик (керівник проекту Файне UA). А спікерами виступали практики з Києва, блогери і смм-менеджери Олена Заславська та Олексій Якимінський. Говорили про просування туризму в соціальних мережах, це були дуже пізнавальні презентації.


   Туристичний форум Тернопілля TFT-2019 - це корисний досвід та якісна інформація, це діючі приклади і зрозумілі презентації. Тернопілля це край що активно розвивається, де туризм має всі шанси, щоб стати провідною галуззю економіки, тому такі іміджові заходи дуже важливі для області. Нові знайомства та спілкування з топовими спеціальстами туризму допомагають створити і вдосконалити ідею, розширити власне бачення і врешті решт це ще один поштовх до розвитку.
Пригоди тривають...

2 коментарі:

  1. Всі молодці! Цікавий захід - коли наступний? Спілкування невимушена атмосфера, знайомства, досвід - беріть участь у форумах то корисно! Люди що насправді люблять свою роботу адже тоді коли любиш то справді робиш добре!

    ВідповістиВидалити