четвер, 28 лютого 2019 р.

Подорож в зимові Карпати (Буковель)

   Величні красені Карпати, вкриті білою сніговою ковдрою, овіяні м'якими пухнастими хмарками дрімають в очікувані весни. Гори прекрасні у будь-яку пору року, проте зима для них особливий період. Період, коли тисячі людей тікають з похмурих міст і містечок, щоб насолодитися чистим морозним повітрям, поспостерігати за стрімкими гірськими річками, яким не страшні морози та відчути подих вітру стрімко спускаючись на лижах чи сноуборді. Приїхавши в гори ти ніби потрапляєш в інший світ, світ спокою, гармонії, краси та величі. В світ, за межами якого ти залишаєш турботи і проблеми.
  
 
Буковель - це щось особливе, окрема територія серед гір, така собі країна розваг і відпочинку. В середині долини розмістились наче намальовані будиночки, готелі, розважальні центри і ресторани. А навколо гори пронизані павутиною підйомників і спусків, на яких мов мурашки катаються безстрашні лижники і сноубордисти. Я нажаль кататись поки не вмію, тому після прогулянки до місцевого моря - озера Молодості, прямую до оглядового підйомника. Відчуття польоту і подих перехоплює від навколишньої краси. З висоти все виглядає інакше, краєвиди неймовірні, навіть попри похмуру погоду. А зійшовши з підйомника в першу чергу йдемо на оглядові майданчики. В далечині видніються засніжені вершини гір, які простягаються до самого горизонту. Тут вже можна пограти у вікторину вгадай де яка гора, назв знаємо не багато, та й ніхто точно не знає де яка знаходиться, тому перемагає дружба. Ну і фото на згадку і про селфі не забудьте, як же без нього.




 До речі на Буковелі є ціла вуличка яка називається Тернопільською, тут є багато різних закладів проживання і харчування власники яких з Тернопілля. Та й краєвиди тут дуже гарні. Он з одно боку притулилася смачна "Грибова хата" всім відомої "Самогонної ресторації", побудована в химерному стилі Гауді вона притягує погляд. А далі виситься готель "Круча" на вул.Тернопільській зі зручними та гостинними котеджами, в них доречі є і парковка і прокат. Навпроти на невеличкій терасі розмістилася альтанка з мангалами, на яких виходить найсмачніший шашлик, а навколишня природа і гарна компанія подарують незабутній день.

  Буковель постійно розвивається, будується і змінюються. В цьому гірському оазисі є все що потрібно для відпочинку і розваг. Він приймає гостей цілий рік без вихідних і відпусток. Це неймовірний край куди приїздять з усієї України і світу. Де зутрічаються друзі. Я ще неодмінно сюди повернусь, що і Вам раджу.

  
Пригоди тривають...

Немає коментарів:

Дописати коментар