вівторок, 30 липня 2019 р.

Музичний фестиваль "Файне місто" 2019

  Музичні фестивалі - це окремий світ захоплюючих емоцій, наповненний величезною гамою звуків, оповитий музикою, занурений у яскраві барви життя. Це ціла культура, зі своїми символами, правилами, кумирами, саме тут відкривається безмежний всесвіт можливостей та відчуттів. Це шанс на певний проміжок часу побувати ким завгодно, знайти однодумців та стати частиною музичної легенди.

З 25 по 28 липня неподалік від Тернополя розмістилася локація найбільшого на Тернопіллі міжнародного музичного фестивалю "Файне місто". Протягом трьох основних і першого "нульового" днів, гості з усіх куточків України (навіть з Українського Криму завітали) та світу писали історію найдрайвовішої події року. Більше 20 000 осіб стали жителями музичного "Файного міста" та отримали свій унікальний паспорт.
  Історія фестивалю "Файне місто" налічує вже сім років, а почалося все, ще в далекому 2013 році. Тоді, в перший рік, музичне дійство відбулося в місті Тернополі на острівку "Чайка" і тривало всього лише 2 дні. Наступного разу його перенесли на територію міжнародного аеропорту Тернопіль, але і там він не прижився. В 2017 році фестиваль вже остаточно змінює свою локацію та переїзжає на територію іподрому поблизу Тернополя, де вдруге проходить у чотириденному форматі. Зараз це один з небагатьох українських фестивалів в якому пересікаються практично всі сучасні напрямки музики: рок, альтернатива, фолк, поп, денс музика, які виконують на семи сценах кращі музичні виконавці та діджеї.

   "Файне місто" - це не лише фестиваль, це маленька країна зі своєю територією і конституцією, тут люди мають особливі паспорти та живуть за своїми законами. На фестивалі можна взяти шлюб незалежно від раси, віку і статті, що діє тільки декілька днів та стати ким завгодно, навіть якщо ти бородатий мужчина що мріє бути феєчкою. Вся територія поділена на райони: Чайна Таун, Сентрал парк, Центр, Кембрідж, Пром зона, Файний біч, Халі Галі, Старе місто, Беверлі Хілз та Байкер-клуб. А крім семи музичних сцен ще є безліч різноманітних цікавих локацій. Так що сумно на території вільних людей ніколи не буває.

  Після отримання квитка та Файного паспорту, нам потрібно пройти через головні ворота міста. Тут вже починається справжня музична "країна ОЗ", де все таке незвичне і неймовірно захопливе. Отож давайте зробимо невеличку екскурсію по районах "Файного міста", пригоди чекають...
  Спершу ми потрапляємо в Чайна Таун - це авангардний район зі східною стилістикою та сучасною експерементальною музикою, де знаходиться сцена Light Stage.


  Далі розмістилася лаунж зона міста, під назвою Сентрал парк, де можна відпочити та розслабитися в тіні дерев, або й поспати серед духмяного сіна. Тут своя атмосфера і музика.

   Центр- це душа файного міста. Саме тут знаходиться ратуша, хелпцентр, якого всі так шукають, РАГС - де реєструють всіх і все, а при нагоді можна стати ще й сімейною людиною на період фестивалю завдяки Файному Пастиру, Туристично-інформаційний центр з сувенірами та цікавою інформацією про туристичні родзинки області.. На території Мантра Хауса можна помедетувати і віднайти свою рівновагу і спокій.



 
  Мені вдалося попрацювати волонтером в туристочно-інформаціному центрі, де можна було здійснити відруальну подорож Тернопіллям, побачити якими колись були замки за допомогою 3d-макетів, та нарешті дізнатися що за межами тернопільського залізничного вокзалу ще є цілий світ з печерами і замками, водоспадами і річками. Взяти участь у квесті, відповідаючи на питання виграти приз та отримати чергову печатку у паспорт для виконання умов квесту. Відвідати неймовірні фотозони з печерою Вертебою та провести аналогію з Австрією завдяки незвичному банеру. Попозувати біля срібного інопланетянина, і все ж задуматись чи справді "No radiation in Ternopil".

 В останній день "Файного міста" від Ратуші починається головне свято - великий міський карнавал, який проходить через все місто і закінчується у Промзоні біля Дарк Стейдж. Учасники ходи одягнуті у найрізноманітніші костюми під гучну музику крокують вулицями привертаючи увагу жителів.


  Кембрідж, як йому і належить - це інтелектуальний район міста. Де можна поринути у сучасне мистецтво в Амфітеатрі, познайомитися з іноземними гостями та вивчити їхню культуру, пограти у настільні ігри, або відвідати Територію Можливостей.
  Пром зона - це темна сторона "Файного міста" тут важкий метал, старий тролейбус, шини та грандіозна Dark Stage.


  Для бажаючих гарно розважитись і смачно поїсти є Халі Галі, де безліч надзвичайних фотозон, велика кількість кафе і барів та цікаві розваги. В пабі "КайФАЙНЕмо" можна не лише випити пива, а й стати учасником пивних війн, послухати різноманітні гурти, потанцювати. На Площі Ринок придбати сувенірчик на пам'ять. Тут кожний розважається як може.





А для тих хто скучив за прохолодою і хоче на пляж є Файний біч з великим басейном, волейбольним майданчиком, стадіоном та нічною сценою.

  Проживають Файні люди у двох наметових містечках : Беверлі Хілз - це спальний район де питна вода, підзарядка гаджетів, дрова та прохолодний душ безкоштовні і Сайлент Хілз, для тих хто любить природу, він знаходиться поруч з  величезним полем кукурудзи.

  І на завершення Старе місто, з якого почалася історія Файного міста. Саме тут проходять головні події фестивалю і знаходиться найбільша сцена Main Stage. На якій проходили виступи Arch Enemy, Kadebostany, The Hardkiss, Бумбокс і Powerwolf та інших. Це було незабутнє шоу і неймовірний музичний драйв.

  Фестиваль "Файне місто" - це справді територія вільних людей, де здається що ти перенісся у інший вимір, де все можливо і все так просто. Це ціла країна з своїми правилами та неймовірно дружньою атмосферою. Це місце і час де ти стаєш частинкою чогось грандіозного. Не дарма фестиваль об'єднує таких різних і водночас дуже схожих людей, що на чотири дні покидають свої офіси та звичні місця щоб драйвово відпочити.

 Пригоди тривають...


  
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар